Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2009. szeptember 30., szerda

Symbolon Asztrológia


Egy kolléganőm - Pénzes Matild - új módszert kezdett el alkalmazni a Smaragdházban, az ún. Symbolon Asztrológiát. A mestere - tanítója maga Peter Orban, aki a családfelállítás módszerének ismert alakja is. Ahogy mesélt róla, én is fellelkesültem, mindenképpen ki fogom próbálni. A módszer az asztrológián, tehát a születési időnkön és helyünkön alapul, de a bonyolult rendszereket: bolygókat, házakat, stb. képekbe fordítja, így minden ember számára érthetővé válnak ezek a bonyolult rendszerek, összefüggések. Ahogy Matild jellemezte a módszert egy mondatban: az asztrológia az életünk forgatókönyvét adja meg; tenni ellenne nem tudunk, de sokal egyszerűbb, ha ismerjük a forgatókönyvet.


A Symbolon-asztrológia az emlékezés játéka. Képeinek segítségével jobban megérthetjük önmagunkat, az élet színpadán eljátszott szerepeinket. Egy olyan mélylélektani terápiás módszer, mely tükröt tart elénk, és azon gondolatainkkal, érzéseinkkel, belső motivációinkkal szembesít bennünket, melyek a tudatalattink mélyen vannak elrejtve.

Horoszkóp kirakással megnézhetjük, hogy egy-egy szerepszemélyiségünkben hogyan viselkedünk, és melyik az a személyiségjegyünk, mely fejlesztésre szorul, és ezt milyen módon tehetjük meg.

A párkapcsolati problémáinkat is meg tudjuk vizsgálni, a kapcsolat női és férfi oldalát egyaránt (célokat, motivációkat, fejlődési utat, visszatartó erőket), valamint az együttes, közös sorsfeladatot.

A symbolon szó jelentése: sym = együtt és ballein = vetni, az "összevetett" vagyis: az egyik oldal keresi a másik oldalt, hogy újból összekapcsolódhassanak.

Ugyanerről szólnak a horoszkóp tükrében a kártya lapjai is: katalizátorokká válnak, hogy magunkat és elfelejtett részeinket újból össze tudjuk kapcsolni, közelebb tudjuk hozni az egyiket (a hiányzót) a másikhoz, hogy újra teljessé, egésszé váljunk.

2009. szeptember 28., hétfő

Az olajfa levél szerepe az egészségmegőrzésben


Az előző bejegyzés végén a cikk is megemlíti, hogy a betegségek kezelésében az a legcélszerűbb, ha már el sem kapjuk őket, magyarul, a megelőzés. Számos olyan természetes anyag van körülöttünk, amelyek segítségével felkészíthetjük szervezetünket a vírusos, gombás és bakteriális fertőzések kivédésére. Ilyen pl. a bíbor kasvirág kivonata, az olajfa levél kivonata, a grapefruitmag kivonata, a kurkuma, és még számos gyógynövény. Ezúttal az olajfa levél kivonatáról szeretnék írni.


Az olajfát évszázadok óta az élet fájának nevezik. Termése az olajbogyó, illetve az abból sajtolt értékes extra szűz olívaolaj fogyasztása számos országban egybefonódott az étkezési kultúra alapjaival. Téves azonban azt gondolni, hogy az olajfa egészségmegőrző szerepe csak a termésére korlátozódik! Levelét leforrázva, teaként is fogyasztják, élettani hatása miatt. Az olajfa levélben található kesernyés ízű oleuropein egy antioxidáns hatású polifenol vegyület, mely hozzájárul a szervezet védekező rendszerének megfelelő működéséhez. Hatóanyagainak néhány különleges eleme, a fehérjebontó enzimek, illetve bizonyos kódátíró-fordító enzimek (reverz-transzkriptázok) hatása igen hasznos lehet a retrovírusok elleni küzdelemben is. Ezáltal az egyik legerősebb természetes baktérium-, vírus- és gombaölő. Megfigyelések szerint támogatólag hathat az immunrendszerre.

Javallat:

- Mindenféle gyulladásra

- Gombás fertőzésekre

- Allergiára

- Tartós immungyengeség leküzdésére

- Érrendszeri rendellenességekre

- Magas vérnyomásra

- Krónikus fáradtságra

- Vírusos hasmenésre

- Influenza esetén

Fontos megjegyezni, hogy az olajfalevél kivonat alkalmazása kezdetén bizonyos embereknél ún. Herxheimer –reakció léphet fel: erős ölő hatása miatt a szervezet átmenetileg megtelik az elhalt kórokozókkal, amelyek irritálják azt, amíg ki nem ürülnek. 1-2 napos láz, hőemelkedés, fejfájás, fáradtság előfordulhat emiatt.

Az olajfa levél kapszulázott formában, 60 és 30 darabos kiszerelésben is beszerezhető.

Sok hűhó semmiért... (seretésinfluenza és társai)


Néhány napja kaptam egy cikket egy ismerősömtől, ami a sertésinfluenza elleni oltásokról szól. Ennek a részleteit ezúton szeretném közzétenni: elgondolkodtató...
Személyes véleményem az egész történetről annyi, hogy a sajtó - híréhségét kielégítendő, és talán egyéb okok miatt - alaposan felfújta ezt a problémát elefánt méretűre. Az emberekben félelmet, pánikot gerjeszt ez a híráradat... és mint tudjuk, a félelem, a bizonytalanság, a negatív pszichés behatások gyengítik az immunrendszert. Hangsúlyozom, hogy ez az én személyes véleményem (hiszen ez az én naplóm...), természetesen lehet vitatkozni velem... de gondoljunk csak bele, hogy a "sima" influenzában, annak szövődményeiben hányan halnak meg évente? Többen, mint 2 ember. Ezt a puszta ténymegállapítást azonban csak egyszer hallottam elhangozni a TV Híradóban (egy infektológus orvos szájából).
Szívesen átküldöm Neked a teljes cikket is, csak kérd e-mailben!

És akkor íme a részletek:

"Immár kis hazánkban is több millió ember beoltására készülnek az újinfluenza ellen. Reméljük,
nem teszik kötelezővé az oltást, bár ez sem lehetetlen… A háttérben azonban olyasmi húzódhat
meg, amihez képest egy Cook-krimi világa az ártatlanok földje – de agyonhallgatja a média.
Egy osztrák oknyomozó riporternő, Jane Burgermeister feljelentést tett bioterrorizmus és népirtási kísérlet vádjával az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) és még néhány, nagy tekintélyű kormányzati és egyéb hivatali szervezet ellen. Ezt követően áprilisban a Baxter AG és az Avir Green Hills Biotechnology of Austria nevű vállalatokat jelentette fel a madárinfluenza vírus előállításának és terjesztésének vádjával. Állítása szerint szándékosan – a WHO megbízásából – szaporítottak 72 kg élő madárinfluenza vírust, hogy később profitálhassanak a világméretűvé nőtt járványból. Egy cseh tudós vizsgálta a szezonális influenza elleni oltóanyagokat, ekkor fedezte fel, hogy abban élő H5N1 és H3N2 vírusok találhatók.
...
A gyanú és a feljelentés híre terjedni kezdett az interneten, a meghatározó médiumokban azonban egy betűt sem találunk erről a tényről, bár ennek felkapott és sokat közölt hírré kellett volna válnia. Az sem meglepő, hogy sokan csupán kacsának, pletykának gondolták a hírt, esetleg egyszerűen egy újabb összeesküvés-elméletnek. A média részéről már megszokhattuk ezt a fajta hozzáállást, vagyis a ködösítést. A gyógyszeripar szerepe és befolyása hatalmas a médiára – állítja a saját tapasztalatai alapján is dr. Mercola, az ismert amerikai orvos-szakíró.
...
Kötelező védőoltás – fenyegetés egészségünk és szabad döntésünk ellen?

Nem az a fontos, hogyan vélekedünk Jane Burgermeisterről és vádjairól. A tényleges és sürgető
probléma az, hogy szembe kell néznünk a ténnyel: kötelező védőoltást rendelhetnek el az újinfluenza (korábbi nevén: sertésinfluenza) ellen. Egy olyan betegség ellen, amelyről – a WHO és egyéb egészségügyi szervezetek biztatására – ok nélkül sulykolja belénk a híreket a média, holott több mint kétszer nagyobb esélyünk van arra, hogy villám csapjon belénk, mint arra, hogy megfertőződjünk és meghaljunk az újinfluenzában.
...
Mit tehetünk, ha hiszünk a hírnek?
A félelem, a pánik és a heves érzelmi reakciók nem segítenek rajtunk ebben a kihívásokkal teli
időszakban még akkor sem, ha a kormány és az érdeküket szolgáló szervezetek, valamint a média
ilyen reakciókat próbálnak kicsikarni belőlünk. Józan eszünk és megfontolt döntéseink sokkal jobban
szolgálják a saját és a családunk érdekeit. Ezt kellene az eszünkbe vésni ahelyett, hogy bedőlünk a
sajtó által megállás nélkül szajkózott szenzációknak.
Emellett nem szabad elfelednünk, hogy bármilyen influenza megelőzhető – védőoltás nélkül is –
az életvitelünkben végrehajtott megfelelő változtatásokkal, az egészségünkre, a környezetünkre
fordított nagyobb figyelemmel."

Még mindig az állapotfelmérésről...

A vendégek nagy többsége nem tudja, mire is "vállalkozik", amikor eljön hozzám. Nem tudja, hogy mi fog történni vele, mit kell csinálnia a felmérés alatt, mi az, amit esetleg az állapotfelmérés előtt kell tennie. Segítségként összeállítottam egy tájékoztatót.
Az állapotfelmérés kb. 1-1,5 óra időtartamot vesz igénybe, melyben benne foglaltatik maga az előkészítő elbeszélgetés, a teszt, az elemzés, a terápiás javaslat felállítása, valamint az életmóddal és táplálkozással kapcsolatos tanácsadás.
Az állapotfelmérésre érkező Vendég lehetőség szerint bőségesen fogyasszon folyadékot (tiszta vizet) a felmérés napján. Ha nem fogyasztott elegendő vizet, akkor megkínáljuk egy pohár folyadékkal.
A felmérés megkezdése előtt fontos, hogy a Vendég minden ékszert, órát levegyen magáról, a zsebeit kiürítse (telefon, pénz, egyéb fémtárgy ne maradjon a zsebekben)
Ezután a Vendég megkapja az érzékelő elektródákat: egyet a homlokra (fejpánt), és egyet-egyet a csuklókra és a bokákra. Éppen ezért célszerű, ha a hölgyvendégek nem harisnyában, hanem letűrhető zokniban, térdharisnyában jönnek.
Az előkészítő elbeszélgetés után jön egy rövid kalibrációs szakasz (0,5-1perc), amikor a program ráhangolja a Vendégre a készüléket. Ezután jön a teszt, amely nagyjából 3,5-4 percet vesz igénybe. Ez alatt a Vendégnek nem szabad beszélni, lehetőleg kényelmesen, ellazulva üljön (esetleg feküdhet is). A teszt során a gép 12.000 anyagot tesztel le az emberi szervezeten, a test sejtjeinek elektromágneses jeleit érzékeli (mint az EKG, EEG), és frekvenciákat tesztel a szervezetben. Ez kb. olyan, mint egy allergia-teszt, csak nincs szúrás. A lényeg ugyanaz: a szervezet válaszreakcióit érzékeli és értékeli a gép. A teszt után kiderül, hogy milyen kórokozókra mutatott érzékenységet a szervezet (milyen kórokozók vannak felszaporodva odabent, amik problémákat okozhatnak), milyen a test enzim- és hormonháztartása, ásványi anyag-, nyomelem- és vitaminraktárai, milyen esetleges gyulladások vannak a szervezetben, illetve milyen szervi működési zavarokat érzékel a gép. (Kötelességem megjegyezni, hogy ez a fajta állapotfelmérés nem helyettesíti a hagyományos orvosi kivizsgálást.)
Teszteljük ezen kívül az agy állapotát, működését (területi működési zavar, ér eredetű probléma, tápanyag hiány), valamint a tápcsatorna nyálkahártyájának állapotát.
Ezután a méreganyag-táblázat kitöltése következik, ami megmutatja, hogy az egyes szervekben (pl. máj, vese, nyirokrendszer, szívszövetek, idegrendszer, stb.) milyen méreganyagok rakódtak le az évek során (pl. nehézfém, amalgámtömésből származó higany, rovarirtó, gyógyszermaradványok, ipari szennyeződések, kemikáliák, stb.)
Az állapotfelmérés végén gyógynövényeket, gyógytáplálékokat, táplálékkiegészítőket tesztelünk ki, amikkel javítani lehet a szervezet állapotán, gyorsítani lehet a test öngyógyító folyamatait, az egész szervezet regenerációját. A terápia összeállítása során csakis azokat a szereket alkalmazzuk, amik 70% felett jöttek ki a teszt során. Ennél alacsonyabb teszteredménnyel nem érdemes dolgozni, mert ez azt jelenti, hogy a szervezet nem tudja teljesen felszívni az adott anyagot, nem tudja hasznosítani, tehát feleslegesen venné meg a Vendég.
Ezután kerül sor a terápiás javaslatra és a táplálkozási tanácsok megbeszélésére.
A Vendég kérésére az állapotfelmérésről e-mailben részletes elemzést, valamint további javaslatokat, tanácsokat terápiás lehetőségeket küldünk.
Ennek az állapotfelmérő módszernek mellékhatása nincs, de a felmérés után a nap folyamán (ha pl. a vendég nem ivott eleget) felléphet fáradtság, enyhe fejfájás. Ezért tanácsos az állapotfelmérés után is a bőséges folyadékfogyasztás.
Pacemaker-rel rendelkezők, diagnosztizált epilepsziában szenvedőbetegek számára csak frissen levágott hajmintából végezhető el a felmérés!

Számítógépes állapotfelmérés


Elsőként szeretném bemutatni Neked, Kedves Olvasó, hogy mi is az a számítógépes (biorezonancia) állapotfelmérés.

A természetes gyógymódok, diagnózisok és eljárások területén egyre ismertebbé válik a biorezonanciás készülékek jelentősége. Szervezetünk egészséges működéséhez összhangra van szükség. Ehhez gyorsan áramló és nagy mennyiségű információhalmaz szükséges. Minden másodpercben „fax"-ok, „e-mail"-ek és „SMS"-ek milliárdjai áramlanak a sejtjeink között, melyek segítik ezt a csodálatos összehangolódást. A biorezonancia kezelés és vizsgálat olyan módszer, melynél a test elektromágneses hullámait elemzik, és szükség esetén terápiás célokra használják.

A biorezonancia állapotfelmérés a test sejtjeinek átvizsgálásával képet ad egészségi állapotunkról, meghatározza a bennünk levő esetleges kórokozókat, méreganyagokat, gyulladásos gócokat, ásványi anyag-, nyomelem és vitaminhiányokat, az agy és a tápcsatorna állapotát, működését, hormon-, illetve enzimháztartásunk zavarait, gerinccsigolyák elváltozásait, stb. A gép több, mint 10.000féle anyagot tud bemérni az emberi szervezetben, és ezáltal képes az okokat kezelni, nem csak a tüneteket.

Üdvözöllek a naplómban!

Kedves Olvasó!

Kollégáim után én is beállok a sorba, és ezennel megkezdem én is a nagy BLOGolást. Úgy látom, ez a mai világban már szinte elengedhetetlen kelléke a kommunikációnak, az információ áramlásának szélesebb kör/körök felé.

Ezt a naplót azzal a céllal nyitottam, hogy megosszam Veled az egészségmegőrzéssel, betegségmegelőzéssel kapcsolatos ismereteimet, gondolataimat, személyes véleményemet egy-egy témáról.

2007 óta dolgozom a természetgyógyászatban, 2008 tavasza óta ezt a tevékenységet főként a Smaragdházban teszem mint fitoterapeuta, Nelson/SCIO biorezonancia terapeuta. Munkám során a legkülönfélébb emberekkel, személyiségekkel, betegségekkel, problémákkal találkozom. Az e-mailek és a honlap (www.smaragdhaz.hu) után, most ezzel az interaktív módszerrel is szeretnék Hozzád szólni. Azt remélem, hogy a szó szoros értelmében interaktív lesz ez a blogolás, tehát, hogy Te, Kedves Olvasó, megosztod észrevételeidet és véleményedet velem.

Kellemes olvasást, remélem, sok hasznos információt fogsz találni ezen a helyen!