Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. február 7., vasárnap

A vékonybél és a vastagbél gyulladásai

A bélrendszerben alapvetően két részre lehet osztani a gyulladásokat: fertőző eredetűek és nem fertőző eredetűek.
A fertőző eredetűeket kórokozók (baktériumok, vírusok, mint pl. a Rota vírus) idézik elő. Általában gyors lefolyásúak, a betegtől vett székletmintából kitenyészthető a "bűnös". Fertőző megbetegedés esetén oda kell figyelni a környezetre, a higiéniára, hogy ne adjuk tovább a fertőzést, ne idézzük elő másoknál a kellemetlen tüneteket (hányás, hasmenés).
A nem fertőző eredetű gyulladásoknak is hasonlóak a tünetei, de inkább lasúbb lefolyású, elhúzódó problémáról van szó.
Krónikus bélgyulladást idézhetnek elő egyes élelmiszerek, mint pl. a tej, vagy a tartós antibiotikumszedés is, ha nem fordítunk gondot a jótékony baktériumflóra visszatelepítésére. Ezeket viszonylag könnyű kezelni, hiszen allergia vagy intolerancia miatti gyulladáskor, ha az allergiát, vagy intoleranciát kiváltó élelmiszert kiiktatjuk az étrendből, a tünetek enyhülni kezdenek, elmúlnak. Az antibiotikumszedés kapcsán pedig, ha gondoskodunk a jótékony baktériumok (lactobacillus törzsek, bifidobaktériumok, stb.) visszatelepítéséről, szintén csökkennek a tünetek.
Súlyosabbak, és nagyobb odafigyelést igényelnek a Chron-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás (Colitis Ulcerosa).
A Crohn-betegség a bél szakaszosan jelentkező, krónikus gyulladása. Jellemzően a vékonybél utolsó szakaszának a gyulladása, de gyakran átterjed a vastagbélre is. Jellemző rá, hogy a gyulladás a bél több, egymástól elkülönült szakaszát érinti. Az érintett területeken viszont nemcsak a nyálkahártya, de az egész bélfal, annak valamennyi rétege gyulladt.
A colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás) a vastagbél krónikus gyulladásos betegsége. A betegség mindig a végbél felől indul és különböző magasságig összefüggően érinti a vastagbelet. Három csoportra osztható a betegség, az érintett bélszakasz nagyságától függően. A legenyhébb formája, amikor "csak" a végbelet, szigmabelet érinti a betegség. A következő fokozatban már a vastagbél felszálló ágára is ráterjed. A legsúlyosabb, amikor az egész vastagbél megbetegszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.