Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. március 11., csütörtök

A májból hogyan pusztíthatjuk ki a parazitákat? I. rész

Sajnos nem csak a bélrendszerben találhatunk parazitákat, hanem sokszor más szervekbe is "beköltöznek", pl. a májba. (A májról később lesz részletesen szó.)
Két egyszerű fűszernövényünk is van, ami segít a májméregtelenítésben, és a paraziták kiirtásában. Ez a kurkuma és a szegfűszeg.

Kurkuma

A kurkuma Dél-Ázsiában honos, évelő, lágy szárú növény. A gyömbérfélékhez tartozik. A gyökértörzsét gyűjtik, ami egy főgumóból és több, kisebb oldalgumóból áll. Belülről szép vörösesnarancs színe van, erős aromájú, kissé csípős, erős illatú. fő hatóanyagai a kurkumin (festékanyag), illóolajok, alkaloidok, valamint keserűanyag.


Hatását tekintve igen sokoldalú. Azon kívül, hogy a májméregtelenítésben elsőrendű szer, számos más figyelemre méltó hatása van:
- javítja a vérkeringést, gátolja a vérrögök kialakulását, a már meglévő vérömlenyeket oldja (tehát csökkenti a trombózis és az infarktus kialakulásának veszélyét)
- vértisztító, stimulálja az új vérsejtek képződését
- gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, fájdalomcsillapító
- antibakteriális hatású
- serkenti a zsíranyagcserét (segíti az epeváladék ürülését az epehólyagból), koleszterincsökkentő
- egyes vizsgálatok kimutatták daganatmegelőző hatását is: gátolja a tumorsejtek növekedését

A kurkuma terápiás jellegű alkalmazása csökkentheti a fogamzóképessséget, így fogamzási problémákkal küzdő nőknek nem ajánlott a fogyasztása/szedése terápiás dózisban.
Vérzékenységben szenvedőknek is kerülniük kell a kurkuma terápiás alkalmazását, mivel vérrögoldó.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.