Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. március 22., hétfő

A májból hogyan pusztíthatjuk ki a parazitákat? II. rész

Kissé csapongok, bocsásd meg nekem, Olvasóm... de most látom, hogy az ígért II. rész, a szegfűszeg ismertetése elmaradt.
Tehát a szegfűszeg a másik hasznos fűszernövényünk, ami nem csak a gyümölcslevest, kompótokat ízesíti meg, és nem csak fogfájáskor jó, ha ráharapunk, hanem a májat is szépen pucolja, megszabadítja a parazitáktól.

A szegfűszeg (Syzygium aromaticum) már időszámításunk előtt is ismert és gyakran alkalmazott fűszernövény volt, elsősorban Kínában. Ma a legnagyobb ültetvények Zanzibárban és Madagaszkáron vannak.
A szegfűszeg a mirtuszfélék családjába tartozik, kb. 20 méter magasra megnövő fa, örökzöld levelekkel. Halványlilás-rózsaszínes virágai a hajtások csúcsain nyílnak, ezeket szedik le még bimbóformában, amikor még inkább pirosas a színük, és pálmalevélbe csomagolva szárítják ki. A szárítás során éri el azt az általunk ismert vöröses-barnás színt. Szögre emlékeztető formája miatt kapta a szegfűszeg elnevezést. Jellemzően fűszeres illatú és ízű.
A szegfűszeg fő hatóanyaga a 15-26%-nyi illóolaj, aminek nagy része, kb. 60-90%-a eugenol, ami a fűszer jellegzetes illatát is adja. Ezen kívül vannak benne egyéb olajak, cseranyag, gyantaanyag, nyálkaanyag, stb.

Belsőleg való alkalmazása enyhíti az émelygést, hányingert, hányást (áldott állapotban lévőknek azonban nem javasolt az alkalmazása). Javítja az emésztést, oldja a puffadást, görcsöket, féreghajtó.
Fogfájás esetén helyi érzéstelenítőként alkalmazhatjuk, ha ráharapunk a szegre.
Főzetéből készült borogatás megnyugtatja a fáradt és gyulladt szemet.
Kiváló fertőtlenítő, gombaellenes és baktériumellenes hatással bír. Tisztítja a nyirokrendszert. Serkenti a vérkeringést, így alacsony vérnyomás kezelésére is használhatjuk.

A szegfűszeg és a belőle készült illóolaj használatát tekintve mindig kérd ki szakember/terapeuta tanácsát!

Külsőleg való alkalmazása segít a bőrön lévő gombák és paraziták eltávolításában. Az illóolajat soha sem szabad töményen alkalmazni a bőrön! Mindig fel kell oldani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.