Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2011. január 23., vasárnap

Influenza elleni házi praktikák 3. rész - Aromaterápia

Ez a kifejezés az illóolajak terápiás felhasználását jelenti. Elsősorban külső használatra írok ötleteket. Az illóolajak belső alkalmazásánál mindig gondosan és körültekintően kell eljárni, sose kezdj bele egyedül! Kérd ki terapeuta segítségét! Nagyon fontos az is, hogy milyen illóolajat használsz: keresd azokat a termékeket, amelyek 100%-os tisztaságú olajat ígérnek. Ezt a tényt szigorúan ellenőrzik, tehát, ha egy olajra nincs ráírva, hogy 100%-os tisztaságú természetes olaj, akkor azt ne vedd meg! Elárulom, hogy 300-500 Ft-ért nem lehet ilyeneket kapni.

A témához kapcsolódóan az alábbi illóolajok jöhetnek szóba: fenyő, eukaliptusz, borsmenta, levendula, teafa. A fenyőt elsősorban a levegő fertőtlenítésére szokták javasolni (fenyőerdőben a legalacsonyabb az 1 légköbméterre jutó mikroorganizmusok száma…), ezt társíthatod az eukaliptusszal (pl. légtértisztítóhoz, vagy egyszerűen párologtató mécsesbe adagolva). Amennyiben csak felnőttek tartózkodnak a légtérben, a borsmentát is hozzákeverheted a fenyőhöz és az eukaliptuszhoz. Erre nagyon figyelj oda, mert 7 év alatti gyermekeknél a borsmenta béníthatja a légzőközpontot, tehát pont ellentétes hatást, fulladást eredményezhet.

A fent felsorolt illóolajokkal inhalálhatsz is, és készíthetsz aromaterápiás fürdőt is. Mindkét esetben arra kell figyelned, hogy az illóolajokat ne csak úgy, magukban öntsd a vízhez, hanem előzőleg oldd fel egy kanál meleg tejben!

Köhögés csillapítására készíthetsz balzsamot. Valamilyen zsíros alapú krémbe, vagy egyszerű házi zsírba keverd bele az illóolajokat, majd kend a mellkasra, nyakra és a hátra. Ezt követően jól bugyoláld be a torkodat, és az érintett testrészeket! Én ilyen esetben a teafaolajból, levendulából és eukaliptuszból szoktam cseppenteni 2-2 cseppet egy adag krémbe. Hatásos kiegészítőként indiai citromfüvet is lehet adagolni hozzá. Itt is figyelj arra, hogy ha a gyermeked számára készíted a balzsamot, a borsmentát kerüld!

Ezekkel az egyszerű praktikákkal nagyban hozzájárulhatsz ahhoz, hogy megelőzd a téli nyavalyákat magadnál és szeretteidnél. Amennyiben mégis elkapsz valamilyen betegséget, mindenképpen fordulj orvoshoz, vagy gyógynövényes szakemberhez, aki személyre szabott terápiát állít fel! Ne kísérletezz magadtól!

2011. január 13., csütörtök

Influenza elleni házi praktikák 2. rész

Ebben a bejegyzésben a gyógytáplálékokról lesz szó, vagyis azokról az élelmiszer alapanyagokról, zöldségekről, gyümölcsökről, amik vírusellenes, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, immunerősítő hatással bírnak.

1. Hagymafélék
A vöröshagyma, lila hagyma, fokhagyma, póréhagyma mindennapos fogyasztása hozzájárul szervezetünk védelméhez. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, elsősorban a légúti fertőzések esetén használják, köptetőként is alkalmazhatóak (főként a vöröshagyma).
Mindegyik hagymaféle hatóanyagai támogatják az emésztést is.

2. Erős paprika
Az erőspaprika kapszaicin nevű hatóanyagának köszönheti az erejét és fertőtlenítő hatását is. Erős paprika fogyasztásakor felhígulnak az orrmelléküregben, arcüregben letapadt váladékok, és könnyebben távoznak onnan.
Az erős paprikát gyakran használják külsőleg is: a kapszaicin a bőrben és a bőr alatti szövetekben vérbőséget okoz, így felgyorsul az anyagcsere, könnyebben távoznak a salakanyagok (Narancsbőr elleni kezeléseknél fontos szerepe van emiatt.).

3. Citrom
A citrom természetes C-vitamin tartalmával segíthet a fertőzések leküzdésében.
Ilyenkor a legjobb módszer, ha egy citromot kívülről megmosunk, majd felszeletelünk. Aki bírja, úgy, ahogy van, harapdálja ki a citrom húsát. Akinek ez nagyon bizarr, az kenjen rá mézet, és úgy tegye meg, amit meg kell tenni. :) A tény, hogy ha valaki így elfogyaszt egy citromot, az jelentősen hozzájárul a betegség leküzdéséhez.

4. Gyömbér
A gyömbér is gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású fűszernövény. Csökkenti a nyálkahártya irritációt (a légutakban és a tápcsatornában egyaránt). Javítja az emésztést és a koncentráló készséget. Csillapítja a hányingert.
A gyömbérből kellemes téli italt készíthetünk az alábbi módon:
Egy poharat félig megtöltünk szűretlen almalével, majd felöntjük forró vízzel. Teszünk bele 2 tk. mézet, vagy nádmelaszt, és belereszelünk 1-2 dkg gyömbért a reszelő legkisebb fokán, hogy jó pépes legyen.
Ugyanezt az italt természetesen nyáron is elkészíthetjük, kellemesen fog hűsíteni (forrón fogyasztva...de persze hűtött vízzel, jégkockával is készítheti, aki a "hagyományos" frissítőknél akar maradni).


Influenza elleni házi praktikák 1. rész

Felbuzdulva a Mokka mai egyik témáján folytatom a gondolatmenetet, és leírom azokat a praktikákat, amiket a műsorban, idő hiányában nem tudtam elmondani. Ezek csupán apróságok, amit mindenki, különösebb anyagi ráfordítás nélkül is meg tud tenni a saját és a családja egészségéért, hogy az influenzát megelőzze, vagy, ha már megkapta, könnyebben viselje, gyorsabban meggyógyuljon.
Ahogy említettem a műsorban is, három csoportra lehet osztani a segítséget:

1. gyógynövények

2. gyógytáplálékok
3. aromaterápia

1. A gyógynövények közül kiemelném a kasvirágot, a kakukkfüvet, a hársfát és a bodzát, de a citromfüvet sem szabad elfelejteni. A fűzfa is jól jöhet lázcsillapításra. A kasvirágról, kakukkfűről és a citromfűről már olvashattál a blogomon, a bodzáról, hársfáról és fűzfáról azonban még nem.
Hársfa (Tilia cordata - kislevelű hárs)

A kislevelű hárs - igen meglepő módon - a hársfélék családjába tartozik, ez szolgáltatja a legjobb tea alapanyagot. A drogja (vagyis a terápiás célból felhasznált része, ami a legtöbb hatóanyagot tartalmazza) a virágja, amiben találhatók flavonoidok, illóolaj, cseranyagok. Hatását tekintve izzasztó, tehát meghűlés esetén, rekedtség, légúti betegségek és láz esetén jó szolgálatot tesz. Ilyenkor olyan melegen kell meginni, ahogy tudjuk, majd legalább egy órára (de inkább többre) be kell bújni az ágyba, és jól betakarózva várni kell a tea hatását. Megfelelő izzadás után a láz is lejjebb megy és a közérzet is jelentősen javulhat, csak ne felejtsünk el átöltözni, megszabadulnia vizes ruháktól! Nyákoldó, köptető hatása is van, ezen kívül szívserkentő is. Pont ez utóbbi tulajdonsága miatt vigyázni kell, mert arra hajlamos egyéneknél nagyon megpörgeti a szívet. Egy hétnél tovább nem ajánlott alkalmazni. Ha ennyi idő alatt nincs jelentős javulás, akkor nem ez a megfelelő szer a terápiában.

Bodza (Sambucus nigra)

A bodzafélék családjába tartozik, drogja a virága és termése. Régen használták a kérgét is lázcsillapításra, a levelét pedig hánytatásra (magyar pancsakarma... :) ). A virág hatóanyagai között megtaláljuk a flavonoidokat, illóolajakat, szaponinokat, ciánglikozidot és a klorogénsavat. A termés ezeken felül cseranyagokat, C-vitamint és ásványi anyagokat is tartalmaz. Szintén meghűléses esetekben elsőrendű segítőtárs, főleg, ha hársfával együtt alkalmazzuk. A bodza is izzasztó hatású, enyhe hashajtó és vizelethajtó. Ez utóbbi miatt reumások és köszvényesek is fogyasszák, mert a húgysavkristályokat gyorsabban kiüríti a szervezetből. Ha már megbetegedtünk, a hársfához hasonlóan kell alkalmazni, ahogy mondtam, akár keverve is a kettőt. A bogyók zöld állapotban történő fogyasztásától tartózkodjon mindenki, mert azok mérgezőek! Kirándulások során erre figyeljen oda mindenki!

Fűzfa (Salix alba)
A népgyógyászat a kérgét használja fel. Hatóanyagai a szalicin, cseranyagok, flavonoidok,katekinek, enzimanyagok.
Lázcsillapító, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, antiszeptikus hatása van, ezen kívül bélvérzésre is használják, vérzéscsillapító tulajdonsága miatt.
Szalicilátokra érzékeny emberek NE alkalmazzák! (aszpirin...)


A gyógynövények alkalmazása előtt az adagolással, alkalmazhatósággal kapcsolatban mindig kérd ki terapeuta segítségét!
A következő részben a gyógytáplálékokkal folytatom.

2011. január 9., vasárnap

A Cocowell kókuszvíz nemzetközi karrierje


Kedves Olvasó! Egy igazán jó hírt oszthatok meg Veled (én is a kollégáim blogjáról informálódtam... :))) ) A Bodyfit Magazin (Európa egyik kiemelkedő női fitness - testépítő magazinja) "Funkcionális Vizek" címmel összegyűjtötte a szervezet számára legértékesebb hidratáló folyadékokat, melyek között a Cocowell kókuszvíz az első helyen szerepel. A blogjaimon, különösen az Ortomolekuláris Terápia blogon már nagyon sokat olvashattál a Cocowell kókuszvíz jótékony hatásairól és az eredményekről.
Most a magazin rövid kis összefoglalóját olvashatod itt:

"Ezt a finom italt frissen szűrik a még éretlen kókuszdióból, gazdag C- és B-vitaminokban, és magasabb kálium tartalommal dicsekedhet, mint a banán. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot és tartósítószert, így a hidratálás kiváló természetes módja, valamint az izotóniás italok természetes megfelelője."
Az eredeti szöveg ugyan azt írja, hogy érett (ripe) kókuszdióból van szüretelve, de ennek pont az ellenkezője igaz... a még éretlen, zöld kókuszból szüretelik a Cocowellt, ugyanis csak azt hívják kókuszvíznek. Sebaj... még egy ilyen nagy hírű magazin is tévedhet. :)
Annyira szeretném, ha a magyar Természetgyógyász Magazin is inkább ezt reklámozná, mint azt a másik szutykot, amit 180-220 Ft-ért árulnak a bionagykerek és bioboltok, és tele van cukorral meg savanyúságot szabályozó anyaggal...

A Cocowell kókuszvíz 12db/karton csomagolásban kapható és rendelhető az elérhetőségeimen.
Részletes tájékoztatót a Cocowell kókuszvízről szintén az elérhetőségeimen kérhetsz.

2011. január 3., hétfő

Óvodai nyílt üzenet... a TISZTÁNLÁTÁS kedvéért

Kedves Olvasó!

Elnézést kérek Tőled, hogy az apróbojtorján és a haspuffadás között egy teljesen más témájú bejegyzést jelentetek meg, de mivel ez az én blogom, itt van lehetőségem arra, hogy kiírjam magamból, ami bennem van. Már pedig sok minden van bennem, amitől volt néhány rossz percem, éjszakám, stb.
Miért írom meg ezt egy blogon?
- mert kifejezetten utálom, ha valaki kétségbe vonja azt, amit láttam, hallottam
- mert kifejezetten utálom, ha máshogy hallom vissza a saját szavaimat
-mert kifejezetten utálom, ha emberek annak ellenére híresztelnek téves információt, hogy többen közölték velük a helyes információt
- és mert személyes kontaktus útján egyszerűen nem sikerült rendezni a problémát (csak úgy, hogy Attilát el kellett vinnünk másik csoportba...)
Merthogy a fiamról és az ő óvodás "karrierjéről" ("ertéelklubos-fókuszos" szóval élve: kálváriájáról) van szó.
Azért ma írom a bejegyzést, mert ma kezdett az új óvodában.

Tehát:

Adott egy óvoda, ahonnan a négy csoport közül idén már csak kettő maradt, mert a többi átköltözött a szeptemberben újonnan megnyitott szárnyba (ott kezdett Lilla lányom is).
Adott két óvónő: az egyik tavaly vette kezébe a csoportot (nevezzük őt Szandra néninek), a másik szeptemberben került oda (nevezzük őt Erzsi néninek).
A vezetőség felajánlotta a lehetőséget, hogy Attila is mehet az új épületbe a húgával, de mi mégsem akartuk átvinni őt. Úgy voltunk vele, hogy inkább kétfelé hurcibáljuk a gyerekeinket, de Attila maradjon a barátaival, és ami szintén fontos, hogy az óvónénivel is meg voltunk elégedve, mert tavaly sokat fejlődött Attila nála.
Azonban elkezdődött az új tanév, és a gyerekem furcsán kezdett viselkedni. Mondták a nevelők, hogy életkori sajátosság, meg miegymás... na de azért ennyire nagy változás nem állhat be egy gyereknél egyik pillanatról a másikra. A gyerek sokszor volt szemtelen, sokat volt büntetésben, majd jöttek a dühkitörések... (aki ismeri Attilát, nem az ideges gyerek képe él benne szerintem...). Persze itthon is bepróbálkozott sokszor és keményen, de érdekes módon mi egy perc alatt lerendeztük, és kész. Ja, és itthon nem voltak dühkitörései!
Aztán jöttek a hírek, hogy más gyerekek is "hülyén viselkednek". Elkezdtem utánajárni a dolgoknak, amúgy is elég sok időt töltök az oviban SZMK-s szülőként.
Leírom, mi volt tavaly, majd azt is, hogy mi van idén:
Tavaly:
- A tavalyi óvónénik (az egyik vidékre költözött...) kialakítottak a csoport számára egy nagyon szigorú napirendet és szokásrendet. Ez korlátot, de biztonságos keretet is adott az amúgy elég sok problémás és extra eleven gyerekkel rendelkező csoport számára. A kialakult szokásoknak köszönhetően a gyerekek pontosan tudták, hogy mikor mi a feladatuk, mikor lehet játszani, stb. Szót fogadtak az óvónéniknek, de még nekem is, amikor egyedül maradtam velük (meglepetést készítettünk az óvónéniknek...).
A gyerekek jól fejlődtek, a foglalkozásokon mindenki részt vett. 9kor lecsücsült velük az óvónéni a szőnyegre, vagy az asztalhoz, és valamit tanultak, készítettek, stb.
Idén:
- Idén eltűnt ez a szigorú szokásrend, napirend, legalábbis az új óvónéni nem tartatta be a gyerekekkel a tavaly kialakított szabályokat. És itt jön a lényeg: kiderült, hogy a gondok jelentős része (98%-a) akkor van, amikor az új óvónéni van a csoportban. De jöjjenek a tények, tapasztalatok.
Sokszor bementem az óvodába csak úgy... sokszor később mentünk be, hogy megnézzem, mi történik 9 óra után (amikor már foglalkozások mentek tavaly...), sokszor történt, hogy "véletlenül" otthon hagytam Attila focicuccát, így visszamentem az óvodába vele, szintén egy késő délelőtti időpontban.
Az egész csoportot érintő tények, amikor Erzsi néni volt a gyerekekkel:
- totális káosz a csoporton belül
- fegyelem hiánya
- többször kiment az óvónéni a csoportból úgy, hogy SENKI felnőtt nem volt bent a gyerekekkel, és a másik csoport óvónénijének sem szólt az óvónő, hogy kimegy...
- foglalkozások elvétve voltak: 9kor csak akkor kezdődött foglalkozás, ha Szandra néni volt a délelőttös. A másik óvónéninél még fél tízkor, tízkor is a csilláron és a függönyön lógtak a gyerekek, kint szaladgáltak az előtérben (!!!). Ezt azért tudom, mert többször tereltem vissza gyerekeket a csoportszobába... :(
(Tudom, a foglalkozásokról azt mondta a vezető, hogy nem kötelezhető a a csoport egésze foglalkozásra, kiscsoportokban is foglalkozhat a nevelő a gyerekekkel.... de szerintem ez nem azt jelenti, hogy a többi épp öli egymást, és kint rohangál. vagy tévedek???
Egyébként a másik óvodában mind a kiscsoportban, mind a nagycsoportban képesek az óvónők egyszerre foglalkoztatni az egész csoportot. Ezt is a saját szememmel láttam.)

A fiammal kapcsolatos dolgok:
- A dühkitörések akkor voltak, amikor Erzsi néni volt a csoporttal
- Ezekről a dükitörésekről sosem az óvónőtől, tehát sosem Erzsi nénitől értesültünk, hanem a dadustól, vagy más "kisegítő" személyzettől értesültünk.
- Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor néhány gyerek nem kapott uzsonnát. (Tudom, egyesek szerint ez sem úgy volt, ahogy... de igenis ÚGY volt. A lényege egy: nem kaptak uzsit. Az óvónéni megtiltotta a fiúknak, hogy asztalhoz üljenek, ott kellett feküdniük az ágyon felkelés után, mert ébredéskor ugrándoztak az ágyakon. Ez rendben van... de ez a tilalom addig szólt, amíg a dadus kitolta az uzsonnát. Időközben az óvónő kiment a csoportból, és elfelejtett rendelkezni arról, hogy mi legyen a "renitensekkel". Nem vagyok óvónő, "csak" pedagógus végzettségű, de szerintem nem kell az sem hozzá, hogy tudjam: ha az egyik felnőtt mond valamit a gyereknek, pláne büntetést, azt egy másik felnőtt az előző tudta nélkül nem oldhatja fel, mert ott vége a tekintélynek. Mi sem vitázunk soha a gyerekek előtt. Ha nem értünk egyet egy kérdésben, akkor azt kettesben vitatjuk meg a férjemmel, nem a gyerek előtt... Ismét csak szóljon, ha valaki nem ért egyet. Tehát a lényeg... hiába volt bent felnőtt a csoportban, az nem írhatta felül a kollégája szavát, mert azzal tovább csorbult volna Erzsi néni amúgy is csekély tekintélye).

Nem ragozom tovább, értelmetlen. Beszéltünk az óvónővel többször, finoman. Nem értette... egyszerűen nem ment át neki...
A probléma nem csak az enyém, nem csak a miénk. Rajtunk kívül több más szülőnél is betelt a pohár, kinél gyorsabban, kinél lassabban. Van, aki már elvitte a gyerekét, van aki még nem, de szeretné, ha a gyerekével nem az idén érkezett óvónő foglalkozna.
Én léptem. Beszéltem a vezetőnővel. Ő felajánlotta, hogy biztosít helyet Attilának a másik csoportban. Nem ezt szerettük volna, de amikor beláttuk a férjemmel, hogy más lehetőség nincs, elfogadtuk. Ezt ezúton is köszönjük az óvoda vezetőjének, hogy ezt engedélyezte, és biztosította.
Reméljük, hogy most már minden megy a normális kerékvágásban.
Zárszóként az alábbi mondatot szeretném csak leírni, és akinek inge, az igenis vegye magára!
NEM Szandra néni miatt hoztuk el a fiunkat, nagyon sajnáljuk, hogy őt ott kellett hagyni.

2011. január 2., vasárnap

Szép új esztendő

MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK NAGYON SZÉP ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!


Hamarosan újra olvashatjátok a különböző gyógynövényes praktikákat.