Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2012. január 29., vasárnap

Ligetszépe

Hát nem gyönyörű??? :)

A hivatalos nevén Parlagi ligetszépe (Oenothera biennis) a ligetszépefélék családjába tartozó 1-1,5m magasmra megnövő lágyszárú (gyógy)növény, ami általában ugarokon, töltéseken nő. Az amerikai kontinensen őshonos, de a 17. századtól Európában, ezen belül Magyarországon is elterjedt.
A növény érdekessége, hogy esténként virágzik (milyen találó az angol elnevezése: Evening Primrose), és reggelre elnyílik, majd a következő estén újabb virágokat hoz. A gyógyászatban a magjából préselt olajat használják fel.

Hatóanyagai:
- esszenciális omega 6 zsírsavak, ezen belül a linolsav (60-80%) és a gamma-linolénsav (10%), melyek a szervezet számára létfontosságú prosztaglandin előanyaga.
- némi keményítőt
- fehérjeanyagokat
Humán klinikai kísérletekben a ligetszépe olaj adagolása csökkentette a gyulladáskeltő arachidonsav termékek képződését, ami a bőrgyógyászati kórképek javulását eredményezte.

Felhasználható:

A ligetszépe magjából préselt olajat elsősorban bőrgyógyászati betegségek, problémák esetén alkalmazhatjuk (pl. atópiás dermatitisz, kontaktallergia, ekcéma, pikkelysömör, akné), de a fentebb említett okok miatt az alábbi esetekben is alkalmazhatjuk kiegészítésként:
- enyhítheti a menopauzára jellemző és a menstruációt megelőző tüneteket
- használható krónikus ízületi gyulladásokra
- alkalmazható májkárosodás esetén
- száraz bőr és töredező körmök kiegészítő, belsőleges kezelésére
- Hiperaktivitás esetén

FONTOS!

Epilepsziás és mániákus depresszív tüneteket produkáló betegeknél, valamint 6 éves kor alatt belsőlegesen NEM alkalmazható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.