Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2012. január 29., vasárnap

Nagy bojtorján... alias bogáncs


A nagy bojtorján (Arctium lappa) a sok bogáncs (bojtorján, őszirózsafélék) közül az egyik, amit a népgyógyászat előszeretettel használ értékes hatóanyagai miatt. A növény drogja (gyógyászati célra felhasznált, a legtöbb hatóanyagot tartalmazó része) az egy éves nem virágzó növény karógyökere.

Mi található benne?

Fő hatóanyaga az inulin, melyet a gyökér 30-40%-ban (!!!) tartalmaz. Ezen kívül található benne keserűanyag és illóolaj.
Az inulin egy olyan növényi szénhidrátvegyület, egy olyan vízben oldódó rost, aminek a bontásához egyrészt nem kell inzulin, így cukorbetegek számára igen előnyös, másrészt a szervezet gyakorlatilag nem bontja le (nincs olyan enzime, amely képes lenne rá), hanem a vastagbélben jó táptalajt képez a jótékony bélbaktériumok elszaporodásához Ez segíti a bélflóra regenerációt, ezáltal a megfelelő emésztést és a felesleges anyagok távozását. A káros baktériumok számára az inulin közömbös, ők a finomított szénhidrátok bomlástermékeiből táplálkoznak.

Hatása belsőleg:
- epetermelést fokozó, epehajtó, kőképződést gátló
- enyhe hashajtó
- vizelethajtó, kőoldó
- izzasztó és lázcsillapító
- vértisztító (ezért pl. reumatikus és köszvényes panaszok esetén is érdemes alkalmazni )
- cukorbetegség esetén jó kiegészítő
- nyirokpangásra

Használata külsőleg:
- zsíros, korpás, erősen hulló hajra
- zsíros bőrre, furunculusra, acnera
- egyéb bőrpanaszokra (ekcéma, pikkelysömör, ótvar)

Mellékhatása:
- enyhe hashajtó
- túlzottan nagy adagban atropinszerű mérgezési tüneteket okoz, ezért az adagolási előírást mindig szigorúan be kell tartani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.