Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2012. március 1., csütörtök

Már megint csak az evés!!!

Most, hogy elmúlt a "fársáng", épp itt az ideje egy alapos tavasz nagytakarításnak, no persze belülről. Jómagam is elkezdtem (immáron hagyományosnak mondható) 40 napos kúrámat, ami abból áll röviden és tömören, hogy végigcsinálok egy teakúrát, valamint elhagyom az étkezésből a húst, és ahol/amikor csak lehet, a tejtermékeket is, vagyis az összes állati eredetű dolgot. Egyet tartottam meg, amit idén engedélyeztem magamnak, az pedig a reggeli tejeskávé (szigorúan csak a reggeli tea után jóval elfogyasztva... :) ).
Csicseriborsó curry

Hozzávalók:
1 csomag (450-500g) csicseriborsó
2 doboz hámozott, darabolt paradicsom
3 nagy fej vöröshagyma
6-10gerezd fokhagyma
Az alábbi őrölt fűszerekből 1-1teáskanál:
fekete mustármag
koriander
római kömény
pirospaprika
csilipaprika (erős paprika darálmánnyal is helyettesíthető)
szerecsendió
gyömbér
só ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatom, majd másnap, a főzés előtt lemosom, leszűröm. Egy serpenyőt szárazon felhevítek, és a fekete mustármagot megpirítom, kipattogtatom benne. Ezek után tetszőleges zsiradékot rakok a serpenyőbe (én kókuszzsírt használok), és megpirítom a 3 fej, félbevágott és szépen, vékonyan felszeletelt hagymát. Pár perc után hozzáadom a fűszereket a só kivételével, és úgy is pirítom 1-2 percig, majd rányomom azt a sok gerezd fokhagymát. Amikor már érződik a fokhagyma illata, ráöntöm a két doboz paradicsomot, majd hozzáteszem a főszereplő csicseriborsót is, és csak ekkor sózom meg az ételt. Fedő alatt, lassú tűzön 50-60 perc alatt készre párolom az ételt. Köretként a bulgur a legfinomabb hozzá, de természetesen adhatunk rizst, vagy egyéb gabonát is, esetleg indiai kenyérféleségeket mellé. Friss korianderlevéllel megszórva az igazi (de én már hónapok óta nem kapok sehol :((( )

Indiai lencseleves

Hozzávalók:
250g sárga lencse (vagy vörös lencse)
1 nagy fej vöröshagyma
3-6 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2-3 marék burgonyapehely
Az alábbi őrölt fűszerekből 1-1 teáskanál:
koriander
római kömény
szerecsendió
csilipaprika
vegyes bors
só ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát zsiradékon megpirítom, majd ráteszem a fűszereket és a fokhagymát, valamint a 3 szál, apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát is. Ezt felöntöm vízzel (vagy akár zöldség alaplével is lehet), majd beleszórom a sárga lencsét (ezt nem kell áztatni, gyorsan fövő fajta, nem is puffaszt, mint a hagyományos lencse), és a sót is. A levest addig főzöm, amíg a lencse szét nem fő benne (kb. 20perc). Ekkor beleszórom és elkeverem a pár marék krumplipelyhet. Ez kellően besűríti a levest, és ad egy kis plusz ízt hozzá.
Friss koriander levél ennek sem árt! :)

Jó étvágyat, jó próbálkozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.